Tanzania og Zanzibar

Tanzania er det største landet i Øst-Afrika bestående av fastlandsdelen Tanganyika og øyene Zanzibar, Pemba og Mafia. Tanzania kan by på noen av Afrikas beste dyreopplevelser.

Her finner du Serengeti nasjonalpark med et økosystem regnet for å være et av verdens eldste. Du finner Ngorongoro-krateret med mangfoldig og konsentrert dyreliv.

Du kan også bestige Kilimanjaro, Afrikas høyeste og verdens høyeste frittstående fjell – den ultimative utfordringen.

Zanzibar er et ekte ferieparadis og ligger kun 24 km utenfor Tanzanias kyst. Du kan fly eller ta ferge fra Dar es Salaam til Zanzibar. Med kritthvite strender, perfekte dykkeforhold og avslappende atmosfære er det ingen tvil om at Zanzibar er et fantastisk reisemål for deg som elsker sol, strandliv, snorklig, kiting og dykking!

Zanzibar er perfekt for badeferie.

Når er det best å reise?
Det avhenger av hva du vil oppleve. Klimaet på Kilimanjaro er ganske annerledes enn for eksempel i nasjonalparken Serengeti. Generelt kan man si at Tanzania er et godt reisemål året rundt.

November til mars er de varmeste månedene i Tanzania, med en gjennomsnittlig dagtemperatur på 26-28°C. Perioden starter med den korte regntiden og etterfølges av en mellomperiode med mindre regn. Dette er en vakker tid med grønn og frodig natur. Fra november til mars er det flere dyreunger enn ellers i Serengeti, og fra slutten av mai til juli kan du oppleve The Great Migration på nærmeste hold. Inntil 2 millioner dyr, blant annet gnu og sebraer, vandrer hvert år fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya på jakt etter beite og vann.

I dette østafrikanske landet finner man The Big Five: løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn – selv om sistnevnte er et sjeldent syn. I tillegg kan du se gnu, sebra, sjiraff, gepard, flodhest og mange andre fascinerende antilope- og dyrearter. Serengeti har dessuten et rikt og variert fugleliv med mer enn 500 fuglearter.

Februar og mars er de beste månedene hvis du har lyst til å oppleve at gnuene og sebraene kalver på Serengetis sletter. De nyfødte gnuene kommer seg på bena etter bare noen timer, og du vil få se at de raskt går rundt blant resten av flokken.
Ungene er enkle byttedyr for de store rovdyrene, som f.eks. løver og leoparder. Hvis du er heldig, får du også oppleve rovdyrene på jakt.

November til mars er også en god tid å oppleve Serengetis fugleliv. Standfuglene bygger rede, og mange trekkfugler fra Europa og Nord-Afrika migrerer også til nasjonalparken i denne perioden.

Et annet alternativ for safari er Lake Manyara National Park hvor det finnes horder av flodhester og flamingoer. Lake Manyara er også kjent for løver som klatrer i trær!

En safari i det nordlige Tanzania bør inneholde en eller flere av parkene Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro krateret og Serengeti. En safari til Serengeti vil vanligvis kreve en safari over mer enn 3 netter for å unngå bare bilkjøring. Et meget godt alternativ til Serengeti er Tarangire for de som ikke ønsker en lang safari, men hvor man likevel ønsker de store dyreopplevelsene. Tarangire sammen med Ngorongoro og Lake Manyara vil gi en flott safari opplevelse for de med ønske om færre dager med safari.

I det sørlige og midtre av Tanzania, finner man Selous Game Reserve, Mikumi og Ruaha, hvor hver av disse er unik på sin egen måte. Ruaha er kanskje en av de mest unike parkene med sin varierte natur, mangfoldige og rike dyreliv og lite turister. Her vil du kunne oppleve bush, savanne og elvefauna på en unik og mer «Out of Africa» atmosfære – uten en mengde turister og safaribiler.

Selous er stengt i perioden april til juni grunnet regntiden.

Disse parkene kan enkelt kombineres med opphold ved stranden på Zanzibar eller kysten av Tanzania hvor man også finner vakre strender og bademuligheter.

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: