Cape Town

Få byer ligger så vakkert til som denne. Med flotte Table Mountain i bakgrunnen, grønne Signal Hill og Lion Head i horisonten, og med sitt flotte havneområde i front er det ikke til å undres over at byen også blir kalt Sør-Afrikas moderby. Utviklingen har vært stor og det var i denne byen at Chris Barnard utførte verdens første hjertetransplantasjon.

Cape Town har en unik multi-kulturell historie, takket være alle handelsskipene som la til på seilasen fra øst til vest. I dag er byen et fascinerende virvar av skyskrapere og byggestiler fra kolonitiden. I utkantene finner vi Townships, Disse ble bygd opp under det gamle systemet apartheid, som boligområder for ikke-hvite. Du bør ta turen ut til Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet i mange år. Turen opp Table Mountain kan gjøres til fots eller med gondolen. Waterfront er livlig med restauranter og shopping, Greenmarket Square har kanskje det beste souvernirmarkedet. I det gamle rådhuset er det en flott kunstsamling med blant annet Rembrandt, Anthony Van Dyck og Frans Hals.

Cape Town er et godt utgangspunkt for å besøke vinområdene. Kapp Det Gode Håp, Cape Point, Simonstown, Hermanus i hvalsesongen, Constantia, Boulder’s Beach med sine pingviner, Hout Bay med seløya er utfluktsmål verdt å få med seg. For de som tilbringer kort tid i Sør-Afrika og Cape Town, kan man få safariopplevelser ved Aquila Privat Game Reserve eller Fairy Glen Big 5 Reserve som ligger i grei kjøredistanse fra byen.

Aktuelle reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: