Inle Lake

ETTER MILITÆRKUPPET I 2021, ANBEFALES DET IKKE Å REISE TIL MYANMAR.

Midt i landet – i Shan-staten ligger denne forunderlige innsjøen, ca 1000 meter over havet. I og rundt innsjøen bor det ca 100 000 mennesker, fordelt på et hundretalls landsbyer.

I Shan-staten finnes det 32 forskjellige etniske grupperinger – mens det i og rundt sjøen bor seks‚ Shan, Pa-oh, Intha, Danu, Tang-yoe og Palung. Halve sjøen består av flytende hager hvor de dyrker tomater, en gartnervirksomhet med lange tradisjoner.

Sjøen i seg selv er en liten “industristat». Foruten det flytende jordbruket, finner man landsbyer bygd på påler ute i sjøen. En landsby har bare silkevevere, en annen bare fiskere eller lotus-vevere , en landsby har snekkere, en annen har smeder (være seg gull-, sølv- eller grovsmeder.) Hver 5. dag er det marked. Etter en urgammel skikk, roterer dette markedet fra sted til sted. Grunnen var at Shan-staten skulle ta inn skatt fra de forskjellige stammene. Til markedene kommer det folk fra fjellene med sine landbruksprodukter for å selge og bytte. Det er svært livlige markeder, og man bør være på plass når det starter kl. 04.00 om morgenen.

Hvert år i september-oktober er det en stor festival i Inle Lake. En av buddhaene i tempelet føres med båt fra landsby til landsby i løpet av denne 18-dagers festivalen.

Inle Lake er også kjent for sine “foot padlers». Man står bak i båten og ror med en fot og en åre. På denne måten har man frigjort begge hender – smart og praktisk for en fisker!

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: