Mexico

Reisetid

14 t

Beste årstid

Hele året

Tidsforskjell

8 t/7 t

En reise til Mexico er en reise til et fyrverkeri av farger. Turkis hav, rød chili, gul ørken, blå fjell, hvite strender og grønn jungel. Prøv OrkideEkspressen på reisen!

Spennende og fargerike smaker. Like fargerik og variert natur. Store kulturopplevelser og nydelige badeperler. Mexico er et selvfølgelig reisemål for reiseglade nordmenn som deg, og har noe å by på for ferierende i alle aldre.

Hva oppleve på en reise til Mexico?

Dette er bare noe av det du kan oppleve når du reiser på ferie til Mexico:

 • Avslappende dager på kritthvite strender i Acapulco
 • En reise i genuine smaksopplevelser med mexicansk matkultur
 • Historisk indikanerkultur fra mayaenes storhetstid
 • Snorkling og dykkig på Cozumel og Isla Mujeres
 • Pulserende storbyliv i Mexico City

Kultur- og badeferie

Mexico er et fyrverkeri av farger. Selv folkedrakter og suvenirer kjemper om å overgå hverandre i fargeprakt. Landet har også hatt en fargerik og til tider dramatisk historie. Viktige kulturer har oppstått og forsvunnet, men etterlatt seg uvurderlige kunstskatter og byggverk. Mexico har en spennende blanding av arkeologiske funn, spansk kolonikultur og indianerkulturer men er også et moderne samfunn i rivende utvikling.

Som ferieland er Mexico ypperlig for kombinasjoner av kultur- og badeferie. Yucatánhalvøya med karibiske strender og sine mayaruiner, stillehavskysten med kjente feriesteder som Acapulco og Puerto Vallarta.

Mexico City er en av verdens største byer og ligger 2240 meter over havet. I nordvest finner du nasjonalparken Barranca del Cobre, Copper Canyon, et område som er atskillig større enn Grand Canyon i USA.

En reise i et fyrverkeri av smaker

Mexico er et stort og variert land og også maten varierer, fra nord til sør, fra innland til kyst, og fra Stillehavet til Mexicogolfen. Men overalt får du tortilla, mexicansk lompe. Laget av hvetemel i nord og av maismel i sør.

Generelt er maten i sør mer krydret enn maten i nord. Mexico har over 100 chilisorter, også verdens sterkeste, Habanero, og mexicansk mat kan være heftig for norske ganer. Men mesteparten av chilien befinner seg i salsaen som serveres ved siden av så sjekk denne før du forsyner deg.

Indianerkultur og strender

Yucatan-halvøya er det mest populære feriemålet i Mexico, et stort landområde med flere byer og strender. På Yucatán er det over 200 arkeologiske funnsteder fra mayaenes storhetstid og du kan nå mange av disse med noen få timers kjøring fra Cancún. Det går blant annet dagsturer til Chichén Itzá som er Yucatáns mest kjente severdighet. Mayaruiner fra 700.-900 F.Kr. med pyramiden Kukulkán som har ett trappetrinn for hver dag i året. Cancún har også sin andel av de mexicanske fiestaene med de fargerike opptogene. Det er ikke lenger lov til å bestige pyramiden.

Cancun

Karibiske farger, lang kritthvit strand og et turkisblått hav er Cancúns kjennemerke. Feriehotellene ligger på en 25 kilometer lang sandstrand utenfor byen. Som et vel etablert turistmål har Cancún en rekke fasiliteter for deg som turist; vannsport, golf, store kjøpesentre, restauranter, barer og nattklubber.

Playa del Carmen

Playa del Carmen ligger en times kjøretur sør for Cancún, langs det som kalles Riviera Maya. Dette er en sjarmerende by med hyggelig atmosfære og ingen høyblokker slik som i Cancun. Playa del Carmen har hvite strender med turkisfarget hav, noe som er typisk for denne delen av Mexico. Quinta Avenida, 5th. avenue, er gågata som strekker seg flere kilometer parallelt med stranda. Restauranter og barer ligger tett i tett, det samme gjør butikkene. Litt lenger sør ligger Playacar med nydelige strender. Dette er et rolig område med all-inclusive hoteller og lekre privateide villaer. Golfbanen er designet av Robert von Hagge.

Snorkle og dykke på øyene

Øyene Cozumel og Isla Mujeres har enda bedre forhold for snorkling og dykking, sikten kan bli opptil 30 meter. Det går ferje eller båter ut til den hyggelige øya Isla Mujeres fra flere steder i Cancun, turen tar ca 20 minutter.

Temaparken Xcaret

Den økologiske temaparken Xcaret er en naturperle full av Mexico på alle måter! Her kan du blant annet svømme med delfiner, lære om soppdyrking eller se pantere. Besøker du parken, bør du se det spektakulære kveldshowet med ca. 300 aktører som forteller Mexicos historie gjennom lys, lyd, farger, dans og musikk.

Spør oss om din reise til Mexico, eller ta en kikk på reiseforslagene våre. Dette er noen av reiseforslagene til Mexico som vi har satt sammen for deg:

 

Aktuelle reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: