Sabah-provinsens tidligere hovedstad ligger i nordøst; det er en forholdsvis liten by omkranset av høye, jungelbevokste fjell og med en travel havn.

De største attraksjonene ligger et stykke utenfor byen: Sepilok Orangutan Sanctuary, 25 km fra sentrum, er et rehabiliteringssenter for orangutanger. Senteret gjør et fantastisk arbeid med å ta hånd om orangutang-unger som har mistet foreldrene sine, eller voksne dyr som har vært i fangenskap eller bodd i områder hvor skogen blir hogd og har mistet sin tilhørighet av den grunn. Målet er å bringe dem tilbake til et liv i frihet. Dyrene blir matet to ganger om dagen og besøkende kan stå på egnete utkikksposter for å få med seg matingen. Turtle Islands National Park: denne nasjonalparken består av en gruppe små koralløyer ca 40 km fra Sandakan. Sjansen for å se skilpaddene er størst fra juli til oktober, siden de da kommer opp på stranden for å legge egg. Sungai Kinabatangan: Sabahs lengste elv, munner ut øst for Sandakan, og er av de bedre stedene i Sørøst-Asia for å observere ville dyr i sine naturlige omgivelser. I jungelen lever flere dyrearter, bl.a. pygmé-elefantene, som man kun finner på Borneo.

En reise til Borneo og Sandakan bør kombineres med en reise til Kota Kinabalu.

OBS. Det eksisterer følgende reiseråd for Borneo pr. mai 2017:
Utenriksdepartementet fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig til kysten av østlige Sabah fra Sandakan til Tawau, inkludert Ladah Datu, Kunak og Semporna, i tillegg til øyene og dykkerstedene utenfor kysten av nevnte område.

 

Aktuelle reiseforslag

Utflukter i Borneo – Sandakan

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev