Her er det dykking og snorkling som gjelder, og Sipadan er regnet som et av verdens 10 beste dykkesteder. Rundt Sipadan er det registrert over 3000 ulike fiskearter og flere hundre arter av koraller. Sipadan er også kjent for sine store forekomster av havskilpadder, hvalhai, hammerhai, rokker, barracuda, skorpionfisk og murener. Det skal godt gjøres om du drar herfra uten å ha svømt sammen med flere typer haier, stimer av barracudaer og et større antall skilpadder. Her er det rett og slett et undervannseldorado.

Grunnet økologiske hensyn er Sipadan totalfredet. Det tillates likevel inntil 120 besøkende daglig, som for det meste består av dykkere. Vi benytter oss av 2 resort på naboøya Mabul som ligger kun 20 min unna Sipadan med speedbåt. Mabul er så liten at du kan spasere rundt øya på under 1 time. Sipadan er enda mindre. Turer til Mabul/Sipadan bestilles som pakker og bør bestilles god tid i forveien. Disse pakkene inneholder transport fra flyplassen til resortet med van/speedbåt, overnatting, alle måltider og 3 kombinasjoner av dykketurer daglig til Sipadan, Mabul eller Kapalai. Hverdagen her ute består selvsagt av dykking. Daglig dykketurer består av 3-4 dykk rundt Sipadan, Mabul, Kapalai, og til tider Si Amil. Om du ikke er dykker så får du sett det aller meste med snorkleutstyr.

Sesongen her varer hele året, men den dårligste tiden er november-februar med en del regn og bølger. Det er daglige flyforbindelser fra Kuala Lumpur med Malaysian Airlines til Tawau. Fra Tawau er det en time med bil til havnebyen Semporna. Herfra er det 45 minutter med båt til Mabul.

OBS. Det eksisterer følgende reiseråd for Borneo pr. mai 2017:
Utenriksdepartementet fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig til kysten av østlige Sabah fra Sandakan til Tawau, inkludert Ladah Datu, Kunak og Semporna, i tillegg til øyene og dykkerstedene utenfor kysten av nevnte område.

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: