Kuching, ved bredden av Sarawak River, må være en av de triveligste byene i Østen. I motsetning til de andre større byene på Borneo, unngikk byen bombingen under 2. verdenskrig, så her er det flere koselige smågater med de typiske kinesiske butikkhusene.

Om kvelden svermer ungdommene langs den vakre elvepromenaden, Kuching Waterfront, og den spesielle elvebåten ”tambang” frakter deg over elva. Parallelt med Kuching Waterfront ligger Main Bazaar med alt du kan begjære av suvenirer fra Borneo. Blåserør, vevde stoffer, flettede kurver, hatter, perlebroderier og ikke minst pepper.

Kuching er også utgangspunktet for besøk til Ibanfolket, de tidligere hodejegerne på Borneo. er du her på en søndag må du få med deg søndagsmarkedet, det er et av østens beste.

Kattebyen – ”kucing” betyr katt på Malay, og flere ”kitschy” kattestatuer og kattesuvenirer, ja, til og med et kattemuseum med alt av kattenips, finnes her. Og er det et sted i verden du bør kjøpe en søt liten porselenskatt med stedsnavn på, så må det være her.

Aktuelle reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev