Pakse ligger ved breddene til Mekong-elven, og er utgangpunktet for å oppleve det sørlige Laos. Byen har kun 80.000 innbyggere, men er likevel Laos nest største by. Pakse var tidligere hovedstad i kongedømmet Champasak. På grunn av beliggenheten ved Mekong-elven var også byen strategisk viktig for franskmennene, og sporene etter den franske kolonitiden kan man fremdeles finne i området.

Høydepunktene i Pakse inkluderer Vat Phou-templet med sitt slektskap til de enorme Angkor-templene i Kambodsja, Bolaven-platået med sine grønnkledde fjell og fossefall, og ikke minst Mekong-elvens mest spektakulære område – Sipadon/4000 Islands på grensen til Kambodsja.

En reise til Pakse oppleves aller best ombord elvecruiset Vat Phou eller ved å bo på et av hotellene ved bredden av Mekong. For en unik opplevelse av Laos kan vi varmt anbefale et opphold på øya Done Daeng i Mekong. Øya har om lag 4000 innbyggere som lever av risdyrking og fiske. Øya har kun et hotell, og er en perle for deg som vil oppleve autentisk landsbyliv utenfor allfarvei.

Aktuelle reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev