Kenya

Lurer du på noe?

Rigmor skreddersyr reisen din

Rigmor skreddersyr reisen din

Hakuna Matata! Forventningene til en stor naturopplevelse kan gjerne skrus opp før turen går til Kenya. Maken til dyreopplevelser skal du lete lenge etter. Med sine mange nasjonalparker, hvor Masai Mara kanskje troner øverst med sin plassering på kulturarvlisten, kan vi love deg de ypperste mulighetene for å se dyr.  Et storslagent og veldig savannelandskap med en uendelig horisont møter deg. Enorme flokker med sebra, antiloper og elefanter. Et overveldende dyreliv servert på sølvfat, mye takket være våre eminente sjåførguider. Apropos sølv, det er fullt mulig å bestille seg en champagnefrokost ved Mara River, hvor flodhester og krokodiller er nærmeste nabo. Er man heldig får man se en løvefamilie, eller kanskje det ligger en enslig løvehann der med sitt bytte.

Visst kan du oppleve mer enn den fantastiske dyreverdenen!
Velger du å ta turen om Mount Kenya County, kommer du til variert og flott natur. Området blir betegnet som Kenyas matfat, og man ser te- og kaffeplantasjer, et vell med ananas- og maisåkrer for å nevne noe. Et frodig bakkelandskap hvor det hele topper seg om man er heldig å få utsyn til Mount Kenya med sine drøye 5.200 moh. Her kan man også foreta fotturer med guide.

Vi må anbefale Ol Pejeta-området som også har et variert og rikt dyreliv, og innsjøene Naivasha, Nakuru og  Elementaita. Livet ved innsjøene byr på utrolig mange fugleslag og her kommer du virkelig nær flodhester. Den sjeldne rosa flamingoen finnes i tusentalls rundt disse innsjøene.

Hell’s Gate-område ga inspirasjon til Disney’s Lion King og er et helt spesielt landskap som også er et yndet sted for klatring, sykkel- og fotturer.

Mombasa-kysten har flere gode resorter på stranda. Noe shopping og uteliv for de som ønsker det også. Ellers tilbys spennende turer både til vanns og til lands fra hotellenes sin side.
Zanzibar er krydderøya som mange ønsker seg til en gang i livet. Dette er en nydelig øy, men husk at det kan være store forskjeller på flo og fjære. Fine turer med båt tilbys og er du heldig kan du svømme med delfiner, eller kanskje dra på dypvannsfiske. Avslutt gjerne med en natt i spennende Stone Town.

Vi tilbyr forskjellige turer til Kenya, både for grupper og individuelle. Mange liker å kombinere en safari med avslappende dager på stranden i Mombasa, Zanzibar eller Seychellene.

Aktuelle reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: