Phnom Penh er tydelig franskinspirert, med brede boulevarder og kafeer og restauranter langs elvebredden. Her kan du slappe av med en kopp kaffe og en croissant, eventuelt rusle en tur i det gamle franske kvarteret. Phnom Penh er en liten hovedstad til å være i Østen og har kun 1,3 million innbyggere. Byen er mange steder forfallen og trafikken er nærmest kaotisk, mange av gatene mangler asfalt og gatelys, men bybildet er likevel sjarmerende.

Du bør ta turen innom Nasjonalmuseets fantastiske samling av Khmer-kunst, se også gjerne Royal Palace og Silver Pagoda. Buddhisttempelet Wat Phnom ligger på den eneste høyden i byen, 27 m over havet. Phnom Penh har noen interessante markeder; Old Market med bøker, klær, frukt og grønnsaker. Central Market i den okergule Art Deco bygningen fra 1937. Russian Market hvor innbyggerne kjøper alt de trenger av mat og reservedeler til syklene og mopedene sine, eller Tuol Tom Pong Market, det beste stedet for antikviteter – ekte eller kopier buddhafigurer, silke og smykker. Vær oppmerksom på at Khmer-antikviteter er forbudt å utføre fra Kambodsja.

For å se og oppleve Kambodsjas nyere og grusomme historie, kan du besøke det tidligere Tuol Sleng fengselet som nå er museum. Under Pol Pots styre ble 20.000 mennesker forhørt og torturert her, bare 7 personer kom herfra med livet i behold. Et besøk til Killing Fields of Choueng Ek hører også med, det var nemlig hit fangene fra Tuol Sleng ble ført for å bli drept. Choueng Ek ligger ca 12 kilometer sør for byen. Her er massegraver og et mausoleum med stabler av hodeskaller. Et grusomt vitnesbyrd om Khmer-folkets lidelser.

 

Aktuelle reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev