Provinsen Holguin består av frodige åser, fruktbare sletter, hvite strender og turkist vann. Det var i dette området Colombus gikk i land i 1492 og uttalte følgende; «Dette er det vakreste stedet som øyne noensinne har sett.»

Provinsen er også landbruksdistrikt med sukkermarker og kvegdrift og det mest kjente strandstedet heter da også Guardalavaca eller «pass på kua» som det blir på norsk. Holguins strender er blant de mest pittoreske på Cuba.  Av overnattingssteder kan vi anbefale Preston eller i nabobyen Mayari. Landsbyen Preston var i forrige århundre kjent for sine amerikanskeide sukkerplantasjer, og den dag i dag bor landsbyens beboere i de tradisjonelle amerikanske trehusene bygd på påler og med de karakteristiske frontverandaene. Det er også mulig å overnatte i den flotte nasjonalparken i Villa Pinars de Mayari, som ligger ca. 600 moh. Nasjonalparken er også verdt et besøk for fossefallet Guayabo hvor man kan nyte flott utsikt over Bahia de Nipe mens man tar seg en dukkert i en av de naturlige bassengene. Et must når man er i området er å avlegge Biran et besøk – barndomshjemmet til Fidel Castro.

Selve Holguin by er ikke av Cubas mest spennende og sjarmerende, men den har flere interessante museer hvor du kan se både koloniherrenes historie og de opprinnelige indianerbefolkningens historie.

Aktuelle reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: