Brasil – NYHET

Lurer du på noe?

Ole skreddersyr reisen din

Ole skreddersyr reisen din

Brasil er verdens 5. største land og som reisemål kan landet by på en enorm variasjon. Her finner man noen av verdens vakreste strender og landet kan by på naturopplevelser av de helt sjeldne. Med sin portugisiske kolonihistorie er landet også rikt på kulturminner, med flere byer på UNESCOs verdensarvliste. Brasilianerne er dessuten viden kjent for sin livsglede og avslappende livsstil, og som turist vil man bli møtt med åpenhet og gjestfrihet, uansett hvor man reiser. 

Vi har selv besøkt landet og under kan du lese om noen av våre favoritter.

Rio de Janeiro og Costa Verde – den grønne kysten

Med sin beliggenhet mellom bratte fjell, lange strender og frodig vegetasjon, er Rio utvilsomt en av verdens vakreste byer. Byens trekkplastre er selvfølgelig de verdensberømte strendene Copacabana og Ipanema, og ingen vet å nyte strendene bedre enn brasilianerne selv. Strendene er en del av livstilen i Rio, og er innbyggernes fremste sosiale møtested. Her er alltid aktiviteter som fotball og strandvolleyball og surfing. Obligatoriske severdigheter er selvfølgelig Kristusstatuen på Corcovadofjellet og utkikkspunktet på Sukkertoppen. Ta også turen til nasjonalparken Tijuca og det sjarmerende nabolaget Santa Teresa. Opplev Maracana stadion for fotballhistorie eller kamp, og ønsker du å oppleve verdenes største karneval, så husk å bestille reise og opphold i god tid!

Rio de Janeiro sett fra Sukkertoppen. Copacabana-stranden til venstre.

Costa Verde, eller den «grønne kysten» på norsk, strekker seg sørvest for Rio de Janeiro. Den frodige øya Ihla Grande, kjent for sine praktfulle strender, er den fremste favoritten. Enda litt lenger vestover finner man den koselige kystlandsbyen Paraty, med sine brosteinsbelagte gater og historiske bygninger fra kolonitiden. Begge reisemålene egner seg godt i kombinasjon med Rio de Janeiro – vi ordner selvsagt alt fra transport, guidede turer og overnatting. 

Salvador de Bahia og Praia do Forte

Salvador, grunnlagt i 1549, var Brasils aller første hovedstad – i sin tid den viktigste byen i det portugisiske riket etter Lisboa. Med sine storslåtte palasser og kirker står byen og dens historiske sentrum på UNESCOs verdensarvliste, og er et levende stykke kulturhistorie. Som tidligere hovedhavn for de store slavetransportene fra Afrika, er Salvador også kjent som Brasils afrikanske hjerte. Den afrikanske innflytelsen ser man i alt fra religion og mat, til dans og musikk. Bl.a. stammer den kjente kampsporten og dansen Capoeira herfra. 

Salvador.

Staten Bahia er kjent for sine strender, og den tidligere fiskelandsbyen Praia do Forte er et av de mest populære feriestedene i regionen. Praia do Forte ligger 1 time nord for Salvador, og denne lille og rustikke landsbyen kan by på vakre strender, samt en avslappet og sjarmerende atmosfære.  

Amazonas

Verdens største elv og regnskog, Amazonas, er et must å besøke om du er naturinteressert og glad i eksotiske dyreopplevelser. Det beste utgangspunktet for å oppleve regnskogen på brasiliansk side er Manaus, en av de viktigste byene i hele regnskogen. Byen hadde sine gullår mot slutten av det 19. århundre da gummiboomen herjet som verst. Flere bygninger er importert fra Europa rundt forrige århundreskifte, og det mest imponerende av alle er operahuset som stod ferdig i 1896. For å virkelig å oppleve regnskogens utrolige dyreliv og mangfold anbefaler vi minimum 3 netter i jungellodge, hvor alt er inkludert av måltider og opplevelser.

Dovendyr er en av mange dyr du kan oppleve i regnskogen.

Et hav av muligheter!

Dette er bare noen få av reisemålene Brasil kan by på. For naturopplevelser er fossefallene i Foz do Iguazu et av de aller mest populære reisemålene i Brasil. Fossefallene ligger på grensen til Argentina og er lett å kombinere med nabolandet i sør. Søker du sol og bad har Brasil et hav av muligheter. Spesielt i nordøst er strendene mange, og ikke minst lange. Bare i staten Ceara, hvor Fortaleza er hovedstad, er det nesten 600 km med strender. Her finner man koselige fiskerlandsbyer som f.eks. Canoa Quebrada og Jericoacoara. En annen populær turistmagnet i nordøst er Natal med sine mange hoteller og resorter.

Canoa Quebrada.

Avstandene i landet er store, og en reise hit krever gjerne god planlegging. Overnattingsalternativene er mange, såkalte pousadaer, gjestehus/mindre boutiquehoteller, er utbredt og populært. I lag med vår samarbeidspartner bistår vi i planleggingen og legger opp hele reisen fra start til slutt.  I tillegg til flyreise og opphold sørger vi for utflukter, transporter og assistanse for en stressfri og trygg reiseopplevelse. Ønsker du å kombinere med noen av de andre landene i Sør-Amerika, kan vi hjelpe deg med det også. 

Kontakt oss for en skreddersydd reise til Brasil!

Rio de Janeiro, en av verdens vakreste byer.

Ipanema, Rio de Janeiro.

Karnevalet i Rio.

Costa Verde-kysten byr på utfluktsmuligheter til vanns og til lands.

Ihla Grande utenfor Rio de Janeiro.

Den historiske kystbyen Paraty.

Den historiske kystbyen Paraty.

Foz do Iguazu på grensen til Argentina og Paraguay.

Salvador de Bahia med sine bygninger fra kolonitiden.

Praia do Forte utenfor Salvador.

Canoa Quebrada utenfor Fortaleza byr på kilometervis med strender.

Arkitetur i Brasilia, Brasils hovedstad.

Opplev det spennende dyr- og fuglelivet i Amazonas.

Sanddynene i nordøst.

Ponta Negra-stranden i Natal.

Naturområdene i Pantanal byr på store opplevelser.

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: