Banyan Tree Samui - en favoritt på Samui

Les om vår nye favoritt på ferieøya Samui

Som spesialister er en av våre viktigste jobber å oppdatere oss på både reisemål og hoteller. Vi er derfor stadig på tur for å styrke ekspertisen vår, og ikke så rent sjeldent finner vi noen ordentlige perler.

I november 2019 besøkte vår egen Ingrid ferieøya Samui i Thailand. Her fikk hun muligheten til å være gjest på luksushotellet Banyan Tree Samui. Et opphold som mer enn innfridde. Les hennes sammendrag av oppholdet her.

Ingrid tok på seg oppdraget med å teste ut Banyan Tree Samui for oss.

Praktfull beliggenhet – høy servicegrad

Banyan Tree Samui er et sant paradis. I ei bukt sørøst på Koh Samui ligger de private villaene lekkert plassert oppover i ås-sidene og omkranser fellesfasilitetene på resortet. Her kan du «slippe» å forlate villaen, i hvert fall resortområdet, men det er gratis shuttle daglig til både Lamai og Chaweng om man ønsker. Servicen er meget høy, det bare flyter elegant uansett hvor du er.

Banyan Tree Samui har fantastisk beliggenhet og er en av få hoteller på Samui som har privat strand.

Nyt livet i luksuriøse pool-villaer

Villaene er alle tilsvarende i utforming og har like stort privat basseng på 35 kvadratmeter og boblebad i tillegg. Uteområdene er delt inn i ulike soner med solsenger og sittegrupper, alt tilrettelagt for å få seg ulike favorittsteder gjennom dagen og oppholdet.

Villaene er flotte og moderne med atskilt soverom og stue. Sofaen kan gjøres om til seng og kan ta opp mot 2 barn.

Innvending er villaene svært moderne og freshe med stilige detaljer. Her kjenner du virkelig på luksusfølelsen! Og trenger du noe, så kan du bare ringe din Villa Host enten fra smart-telefonen du får ved innsjekk eller fra telefon i villaen.

Alle villaer har eget basseng på 35 m², møblert terasse inkludert en behagelig daybed. Banyan Tree Samui legger også vekt på de små detaljene, og du kan velge puter fra egen putemeny og du får tildelt egen smart-telefon til bruk under oppholdet. 

Deluxe Pool Villa er rimeligste kategori og de ligger i hageområdet. Disse villaene er omkranset av vegetasjon og har ikke noe utsikt til sjøen. Det koster mer om du ønsker villa med bedre utsikt, og utsikten blir bare mer og mer spektakulær jo høyere opp du bor.

Det er ingenting å si på utsikten. Jo høyere opp, jo bedre. Her fra en Horizon Hillcrest Pool Villa.

Du trenger ikke forlate villaen for å få servert en nydelig frokost. Bestiller du frokosten servert i villaen, haker du ut det du vil ha servert i et skjema dagen før, så kommer frokost servert på ønsket tidspunkt. For en start på dagen! Det er helt magisk å nyte sin floating breakfast i sitt eget basseng.

Start dagen med en «flytende frokost». 

Fine wining & dining

Det er også et rikt utvalg i frokostbuffeten som serveres i en av restaurantene på resortet, og utsikten fra både restaurant The Edge og Saffron er helt upåklagelig. Til lunsj og middag trylles frem de deiligste retter fra varierte menyer, blant annet med moderne thaimat som i tillegg til herlige smaker er en fryd for øyet. Later du deg ved resortets basseng eller på stranda, kan lunsjen inntas på restauranten Sands. Og om det skal feires en spesiell anledning eller bare tilføre det lille ekstra en kveld, kan det dekkes opp til romantiske middager rundt om på resortet, såkalt destination dining. En gyllen anledning til å håpe på et ja…?

Det gjøres klart for en romantisk middag under stjernehimmelen.

Trening og spa 

For å komme deg rundt på området, kan du enten fraktes i buggy-bil eller rusle langs de små veiene i det velstelte hageområdet. Det er noen høydemeter til de øverste villaene, hvilket gir en fin anledning til å trimme seg litt om du tar beina fatt. Eller du kan trene på treningsrommet eller bli med på en time yoga eller zumba med instruktør. Ønsker du mer avslappende aktivitet, anbefales spa-avdelingen.

Det var utrolig deilig å ha en Rainforest Experience den ettermiddagen vi sjekket inn. Med tidsforskjell og en del reisetimer i kroppen, gjorde den timen med hydroterapi underverker. Det krever sitt å dra i ei snor for å tømme ei bøtte med iskaldt vann i hodet på seg selv, men det var glemt i neste øyeblikk da man møtte varmen i saunaen. Denne reisen via ulike dusjer, saunaer og boblebad, avsluttes med avslapping i herlige varme type solsenger. Kropp og sinn ble klar for å nyte resten av oppholdet, og man kan gjerne følge opp med en deilig massasje i spa-avdelingen.

Hotellets spa-avdeling og spesielt Rainforest Experience må prøves ut.

Familier er velkomne

Det er gunstig også for familier på Banyan Tree. Villaene tar opp mot 2 barn i stua og barn under 12 år bor og spiser gratis. Deluxe Pool Villa kan være å foretrekke for familier med to barn på grunn av lengden av sovesofaen. Her trengs ingen ekstraseng. I tillegg er Deluxe Pool Villaene plassert i hagen og det er ikke like høyt fra bassengkanten ned til bakken som i villaene lenger opp i åsen. Det er likevel fullt mulig å velge andre kategorier med utsikt, og det finnes også villaer med to soverom om man for eksempel reiser med ungdommer. Hotellet har eget barnebasseng, og en barneklubb med mye å finne på og mange aktiviteter man kan delta på gjennom dagen.

Villa med to soverom passer perfekt for familier med tenåringer. Det ekstra soverommet befinner seg i eget bygg (til venstre på bildet).

Strand og basseng 

Ettersom resortet ligger i ei privat bukt rett nord for Lamai, er det kun resortets gjester som kan benytte stranda. Rett ut fra stranda kan du teste balansen på paddleboard, padle i kajakk, snorkle og bade. De har også en privat speedbåt, Sense of the Sea, om man ønsker å booke en privat halv- eller heldagstur for å utforske nydelige perler eller nyte solnedgangen fra dekk. Selve stranda er ikke så lang, men den er fin og det er rikelig med solsenger både der og ved bassenget som ligger rett bakom strandområdet. Begge steder får man påfyll med forfriskende kluter, og vann serveres jevnlig. Restauranten Sands ligger på stranda så man kan fylle på med energi ved behov, og timene kan fly mens man knipser med tærne og hører bølgene skvulpe.

Nede ved stranden kan slappe av eller bli med på forskjellige aktiviteter. Her er også en restaurant hvor du kan nyte lunsj under palmene. 

Konklusjon:

Banyan Tree Samui er et helt perfekt anlegg for par eller familier som ønsker luksus og rolige omgivelser som utgangspunkt for sin ferie. Her kan man virkelig nyte late dager og lade batteriene. Vårt fortrukne high end hotell på Samui. 5 av 5 orkideer!

Prisnivået på Banyan Tree Samui er selvsagt ikke blant de rimeligste, men som med alle våre håndplukkede hoteller har vi konkurransedyktige priser gjennom hele året. Kontakt oss for spørsmål og priser. Vi skreddersyr en pakke som består av flyreise, transport og opphold.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: