Vietnam på langs, fra franskinspirerte Hanoi i nord via keiserbyen Hue og Phan Thiet med badeferie til Saigon med brede gater i sør.

I Hanoi kjører vi sykkeldrosje i gamlebyen og ser vanndukketeater. Det blir båttur med overnatting blant vakre øyer i Halong Bay og med herlig sjømat om bord. Vi besøker keiserbyen Hue ved Parfyme-flodens bredd.  Her blir det besøk på Citadellet og Thien Mu Pagoda. Badeferien er lagt til Phan Thiet, dette området er Vietnams aller mest solsikre sted. Her blir det fem netter på The Ocean Dunes Resort rett ved stranden.  Turen avsluttes med tre netter i Ho Chi Minh-byen der du får se de viktigste severdighetene og utflukter til både Cu Chi tunnelene og Mekongdelta.

Prisen inkluderer:
Flyreise Oslo – Hanoi og Ho Chi Minh – Oslo med Emirates
Flyreise med Vietnam Airlines Hanoi – Hue  og Hue – Ho Chi Minh
Flyskatter
2 overnattinger i deluxe city view rom på Boss Legend Hotel Hanoi med frokost
1 overnatting i dobbeltlugar om bord på V’Spirit Classic Cruise med fullpensjon
2 overnattinger i deluxe river view rom på Imperial Hotel i Hue med frokost
5 overnattinger i deluxerom på Ocean Dunes Resort, Phan Thiet med frokost
3 overnattinger i deluxe rom på Paragon Saigon Hotel Ho Chi Minh med frokost
5 lunsjer og 4 middager
Båttur og entreer som nevnt i program
Engelsktalende guide på rundturen, ikke badeferien

Forkortelsene (F,L,M) i teksten angir hvilke måltider som er inkludert den aktuelle dagen det gjelder. F = frokost, L = lunsj, M = middag

 • Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen med Emirates kl. 14.10 til Dubai kl 23.55 lokal tid. (flymåltider)

 • Vi flyr videre fra Dubai kl 03.30 til Hanoi hvor vi lander kl 12:30 lokal tid. Her blir vi møtt på flyplassen av vår engelsktalende guide og får transport til hotellet. I Hanoi skal vi bo to netter på Boss Legend Hotel i deluxe city view rom. (flymåltider).

  Boss Legend Hanoi - OrkideEkspressen

  Boss Legend Hotel, Hanoi , restaurant med god mat og utsikt

 • Heldags sightseeingtur i Hanoi med Ho Chi Minh mausoleet som vi ser fra utsiden. Vi ser flere av byens kjente steder som One Pillar Pagoda som skriver seg fra grunnleggelsen av byen. Lunsj inntas på Koto restaurant, og vi besøker litteraturtemplet og Vietnams første universitet. Vi tar en titt i historisk museum også. Senere blir det en rickshawtur i den spennende gamlebyen, og tradisjonelt vanndukketeater. (F, L, M)

  One Pillar Pagoda, Hanoi.

 • Tidlig frokost og avreise kl 08.00 til Halong Bay med buss. Bussturen tar ca. 3,5 time. Vi unner oss en stopp underveis hvor vi ser håndarbeid laget av handikappede, vel verdt å shoppe her! Halong Bay står på UNESCO listen og har 3000 øyer. Øyene er av kalkstein og står opp av vannet som hatter. Vi går om bord i båten og sjekker inn på lugarene. Lunsj om bord mens vi seiler i det vakre landskapet. Resten av dagen kan man slappe av på soldekk. Båten ankrer opp et rolig sted for natten og middag serveres, vietnamesisk mat. (F, L, M)

  Halong Bay - OrkideEkspressen

  Seiler blant vakre øyer i Halong Bay.

 • Enkel frokost serveres tidlig mens båten seiler mellom vakre øyer. Øyene har alle navn etter hva de ligner på. Brunch serveres ombord før ilandstigning. Vel i land kjører vi tilbake til Hanois flyplass. Flyreise fra Hanoi kl 18.35 til Hue med ankomst kl 19.55.  Her blir det to overnattinger på Imperial Hotel.  (F, lett lunsj, ).

 • Vi bruker dagen til å utforske  Hue. Det blir båttur på Parfyme-floden for å besøke nydelige Thien Mu pagoden. Videre ser vi citadellet og kongegravene. En riktig innholdsrik dag. Lunsj inntas på lokal restaurant. Dagens middag er Royal Dinner på Imperial Hotel hvor man bor. (F,L,M)

  Hue.

  Hue.

  Hue.

  Hue.

 • Frokost på hotellet og en rolig formiddag. Det blir transport til flyplassen og flyreise fra Hue kl. 13.00 med ankomst Ho Chi Minh Byen kl 14.25. På flyplassen blir vi møtt av en buss som kjører til Phan Thiet.  Turen kan ta inntil fem timer avhengig av trafikken, og man får sett en del på kjøreturen. Vel fremme i Phan Thiet blir det fem netter på Ocean Dunes Resort. Bygningen utvendig ser kjedelig ut, men de tar det igjen på havutsikt og at det er hyggelig å bo her. Hotellet kan ordne utflukter, sykkelutleie og det ligger en golfbane rett ved. (F)

  Ocean Dunes Resort, Phan Thiet.

  Ocean Dunes Resort, Phan Thiet.

  Ocean Dunes Resort, Phan Thiet.

  Ocean Dunes Resort, Phan Thiet.

 • Nå er det fire hele dager til egen disposisjon ved stranden. Dette området er av Vietnams aller mest solsikre steder. Vil du oppleve litt sentrum er det kort vei til byen Phan Thiet, dette er en by med 150 000 innbyggere. Vil du besøke Mui Ne som også er en kjent badedestinasjon i dette området er det en halvtimes kjøring dit, transport er rimelig. Hotellets restaurant Seahorse er stemningsfull og her finner du en rikholdig meny, middager er ikke inkludert da vi synes man bør ha valgmulighet her. (F)

  Ocean Dunes Resort

  Frokost på Ocean Dunes Resort

 • Frokost og en rolig morgen. Kl 11.00 blir vi hentet og kjører til Ho Chi Minh Byen. Der blir det tre netter på Paragon Saigon Hotel som holder 4-stjerner. Overnatting i deluxe rom. (F)

  Ho Chi Minh City.

  Ho Chi Minh City.

 • Vi starter dagens sightseeing alt kl 08.00. Turen går til Cu-Chi tunnelene litt nordvest for Ho Chi Minh City. Vietcong soldatene bodde her og hadde et helt samfunn under bakken under Vietnamkrigen. Besøk nede i tunnelene er mulig, men vi anbefaler det kanskje ikke til de som har klaustrofobi. Lunsj inntas samlet på en lokal restaurant. Om ettermiddagen blir det spasertur i sentrum og  vi får se det kjente postkontoret, Notre Dame Cathedralen og vi besøker krigsmuseet og et sted de lager lakkarbeider. (F,L)

  Notre Dame er en mindre kopi av originalen i Paris.

 • Tidlig start på dagens utflukt ut til Mekongdeltaet. Vi kjører fra hotellet kl 08.00. Mekongdeltaet regnes som Vietnams kjøkkenhage, her leves livet både i og på vann. Turen starter med det fargerike flytende markedet, vi passerer båter fulle av frukt og grønnsaker. I løpet av dagen ser vi også forskjellige små fabrikker hvor de fremstiller varer basert på råvarer som dyrkes her. Lunsjen serveres hos en lokal bonde. Det er imponerende å se det grønne landskapet og de små øyene. Vi får komme på besøk hos en familie og blir servert te. Vi ser bonsaihager og frukthager og blir med en robåt på kanalene. En dag full av inntrykk. Vel tilbake i Saigon skal vi spise middag på Indochina Junks på Saigon River. (F,L,M)

 • Hele dagen fri til den siste shopping og opplevelser på egen hånd. Ettersom flyet går sen kveld har vi ordnet slik at man får beholde rommene til avreise.  Kl. 20.45 blir kjørt til flyplassen og sjekker inn. Emirates har flyavgang kl. 23.55 fra Ho Chi Minh Byen. (F,flymåltid)

 • Emirates lander i Dubai kl 04.25 for flybytte og videre reise kl. 07.45. Ankomst Oslo Lufthavn kl. 12.00 norsk tid.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev