Vietnam – nord til sør

 

Vietnam på langs, fra franskinspirerte Hanoi i nord via keiserbyen Hue og verdensarv-byen Hoian, til Saigon med brede gater i sør.

I Hanoi kjører vi sykkeldrosje i gamlebyen og ser vanndukketeater. Det blir båttur med overnatting blant vakre øyer i Halong Bay og med herlig sjømat om bord. Vi besøker keiserbyen Hue ved Parfyme-flodens bredd.  Her blir det besøk på Citadellet og Thien Mu Pagoda. Badeferien er lagt til Hoi An, der du kan kombinere late dager ved stranden med spennende opplevelser i en verdensarvby. Her blir det fem netter på Hoi An Beach Resort. Turen avsluttes med tre netter i Ho Chi Minh-byen der du får se de viktigste severdighetene og utflukter til både Cu Chi tunnelene og Mekongdelta.

Prisen inkluderer:
Flyreise Oslo – Hanoi og Ho Chi Minh – Oslo med Thai Airways
Flyreise med Vietnam Airlines Hanoi – Danang
Flyreise med Vietnam Airlines Hue – Ho Chi Minh
Flyskatter
2 overnattinger på Hanoi Pearl Hotel i delux cityview rom med frokost
1 overnatting i lugar på Lavender Cruise med fullpensjon
6 overnattinger i riverview rom på Hoi An Beach Resort med frokost
2 overnattinger på Imperial Hotel i Hue med frokost
3 overnattinger i deluxe rom på Paragon Saigon Hotel Ho Chi Minh City med frokost
7 lunsjer og 6 middager
Båttur og entreer som nevnt i program
Engelsktalende guide på rundturen, ikke badeferien

Forkortelsene (F,L,M) i teksten angir hvilke måltider som er inkludert den aktuelle dagen det gjelder. F = frokost, L = lunsj, M = middag

 • Avreise fra Oslo Lufthavn kl 13.30 med Thai Airways til Bangkok  der vi lander kl. 06.20 neste dag lokal tid. Flybytte (flymåltider)

 • Vi flyr videre fra Bangkok kl. 07.45 til Hanoi hvor vi lander kl. 09.35. Her blir vi møtt på flyplassen av engelsktalende guide og transport til hotellet. I Hanoi skal vi  bo to netter på Hanoi Pearl Hotel. (flymåltider).

  I Hanoi, Vietnam

 • Heldags sightseeingtur i Hanoi med Ho Chi Minh mausoleet som vi ser fra utsiden. Vi ser flere av byens kjente steder som One Pillar Pagoda som skriver seg fra grunnleggelsen av byen. Lunsj inntas på Koto restaurant, og vi besøker litteraturtemplet og Vietnams første universitet. Senere blir det en rickshawtur i den spennende gamlebyen, og tradisjonelt vanndukketeater. Middag på en lokal restaurant. (F, L, M)

  One Pillar Pagoda, Hanoi.

 • Tidlig frokost og avreise kl 08.00 til Halong Bay med buss. Bussturen tar ca. 3,5 time. Vi unner oss en stopp underveis hvor vi ser håndarbeid laget av handikappede, vel verdt å shoppe her! Halong Bay står på UNESCO listen og har 3000 øyer. Øyene er av kalkstein og står opp av vannet som hatter. Vi går om bord i båten og sjekker inn på lugarene. Lunsj om bord mens vi seiler i det vakre landskapet. Resten av dagen kan man slappe av på soldekk. Båten ankrer opp et rolig sted for natten og middag serveres, vietnamesisk mat. (F, L, M)

  Halong Bay - OrkideEkspressen

  Seiler blant vakre øyer i Halong Bay

 • Enkel frokost serveres tidlig mens båten seiler mellom vakre øyer. Øyene har alle navn etter hva de ligner på. Brunch serveres ombord før ilandstigning. Vel i land kjører vi tilbake til Hanois flyplass. Flyreise fra Hanoi kl 18.30 til Danang med ankomst kl 19.50. Transport fra Danang flyplass til Hoi An hvor vi skal bo ved sjøen. Her blir det fem overnattinger på Hoi An Beach Resort (F, lett lunsj).

 • Fritid til egen benyttelse i Hoi An. (F)

 • For de som ønsker det, tilbyr vi en rusletur inne i Hoi An by der vi rusler langs de smale veiene i byen med sine mange hundre år gamle hus og bygninger. Den 400 år gamle japanske broen er verdt å se, og vi ser en miks av fransk og europeisk arkitektur. Fiskemarkedet besøkes også. Over alt kan du se skreddere og gallerier. Lunsj og middag inntas på lokale restauranter (F,L,M)

  Hoi An, Vietnam - OrkidéEkspressen

  Gatebilde i Hoi An

 • Det er så fint her ved Sør-Kinahavet. Nyt livet ved sjøen eller bassenget. Vi anbefaler å ta turen inn til Hoi An som ligger 4 km unna. Byen har masse spennende å by på, og står på UNESCOs verdensarvliste. De kinesiske sjøfarerne satte tydelige spor etter seg. I Hoi Ans gamleby finnes mange av de sjarmerende og typiske kinesiske butikkhusene med butikk i første etasje og bolig i andre. I mange av husene er det kunsthåndverkere og skreddere. Med alle skredderne her kan du gjerne ta med bilder av kjoler du vil sy, eller designe din egen kjole eller dress. Sko kan du også få håndlaget etter eget ønske. For de som ønsker noe mer å foreta seg, finnes tilbud om utflukter og kokkekurs fra hotellet. (F)

  U029.Hoi An ancient town

  Hoi An

 • Vi tar farvel med Hoi An og kjører til Danang der vi besøker Cham skulpturmuseum og marmorfjellene, hvor vi besøker en landsby. Vi spiser lunsj og kjører over Hai Vans spektakulære pass og fortsetter gjennom nydelig natur mot Hue. Vi bor på Imperial hotel og spiser middag på en lokal restaurant på kvelden (F,L,M)

  Perfume River, Hue

 • Vi bruker dagen til å utforske  Hue. Det blir båttur på Parfyme-floden for å besøke nydelige Thien Mu pagoden. Videre ser vi citadellet og kongegravene. En riktig innholdsrik dag. Lunsj inntas på lokal restaurant. Dagens middag er Royal Dinner på Imperial Hotel hvor man bor. (F,L,M)

  Hue Citadel

  Hue Citadel

 • Frokost på hotellet og en rolig formiddag. Det blir transport til flyplassen og flyreise fra Hue kl. 13.05 med ankomst Ho Chi Minh Byen kl 14.30. Vi sjekker inn på gode Paragon Saigon Hotel og har ettermiddagen til fri disposisjon (F)

  Ho Chi Minh City, Saigon, Vietnam - OrkidéEkspressen

  Ho Chi Minh City, Vietnam

 • Vi starter dagens sightseeing alt kl 08.00. Turen går til Cu-Chi tunnelene litt nordvest for Ho Chi Minh City. Vietcong soldatene bodde her og hadde et helt samfunn under bakken under Vietnamkrigen. Besøk nede i tunnelene er mulig, men vi anbefaler det kanskje ikke til de som har klaustrofobi. Lunsj inntas samlet på en lokal restaurant. Om ettermiddagen blir det spasertur i sentrum og  vi får se det kjente postkontoret, Notre Dame Cathedralen og vi besøker krigsmuseet og et sted de lager lakkarbeider. (F,L)

  Nedgang til Cu Chi tunnel

   

 • Tidlig start på dagens utflukt ut til Mekongdeltaet. Vi kjører fra hotellet kl 08.00. Mekongdeltaet regnes som Vietnams kjøkkenhage, her leves livet både i og på vann. Turen starter med det fargerike flytende markedet, vi passerer båter fulle av frukt og grønnsaker. I løpet av dagen ser vi også forskjellige små fabrikker hvor de fremstiller varer basert på råvarer som dyrkes her. Lunsjen serveres hos en lokal bonde. Det er imponerende å se det grønne landskapet og de små øyene. Vi får komme på besøk hos en familie og blir servert te.Vi ser bonsaihager og frukthager og blir med en robåt på kanalene. En dag full av inntrykk. Vel tilbake i Saigon skal vi spise middag på Indochina Junks på Saigon River. (F,L,M)

  Rismarker Mekongdeltaet

  Rismarker Mekongdeltaet

 • Hele dagen fri til den siste shopping og opplevelser på egen hånd. Ettersom flyet går sen kveld har vi ordnet slik at man får beholde rommene til avreise.  Kl. 18.00 blir vi kjørt til flyplassen og sjekker inn. Thai Airways har flyavgang kl. 20.55 fra Ho Chi Minh Byen og lander i Bangkok kl. 22.20. Det blir flybytte. (F,flymåltid)

  Ho Chi Minh Byen – trafikk og motorsykler

 • Thai Airways  tar av kl. 00.20 for videre reise og ankommer Oslo kl. 06.50 lokal tid.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev