OBS! Siste frist for bestilling er 8. januar. 

Bli med på en innholdsrik reise i vinter. På denne turen vil du oppleve flytende marked, River Kwai med sin historie og flotte natur og ikke minst den historiske oldtidsbyen Ayutthaya. Avsluttende badeopphold i Hua Hin på godt 4-stjernershotell. Ved ankomst Thailand vil dere bli tatt godt hånd om av Chong, som mange av dere kjenner fra våre gruppereiser til Nord-Thailand.

Chong i Nord-Thailand(3)

Dyktige og populære Chong ønsker dere velkommen Thailand.

Prisen inkluderer: 
Direktefly med Thai Airways fra Oslo til Bangkok.
1 natt på Chuchai Resort i Amphawa med frokost.
1 natt på Royal River Kwai Resort med frokost.
2 netter på Float House eller River Kwai Resotel Resort Kanchanaburi med frokost
2 netter i Ayutthaya på Classic Kamio med frokost.
7 netter på Hyatt Regency Hua Hin Resort & Spa med frokost.
1 natt på Rembrandt Hotel Bangkok med frokost.
5 lunsjer og 1 middag.
Skandinavisktalende guide (unntak i badeferien).

Reisen starter med et opphold ved det flytende markedet i sjarmerende Amphawa før turen fortsetter til River Kwai på grensen mot Myanmar. Her skal vi besøke Broen over Kwai og bli kjent med områdets interessante og fascinerende krigshistorie. Her blir også anledning til å oppleve områdets flotte natur med et elveopphold på flåtehotell omringet av fjell og jungel. Ayutthaya på UNESCOs verdensarvliste er neste stopp, hvor det bl.a. blir anledning for å oppleve den tidligere thailandske hovedstadens tempelruiner fra sykkelsetet. Etter alle opplevelsene er det klart for en ukes avslapping på det lekre 4-stjernershotellet Hyatt Regency Resort i Hua Hin – et av våre aller mest populære hoteller. Før retur Norge venter en natt i Bangkok, hvor du kan delta på valgfrie utflukter eller benytte deg av byens rike shoppingutvalg. Alle overnattinger er på gode hoteller.

Anbefalte utflukter i Bangkok:
Smaksopplevelse på Restaurant Issaya – vår nye favorittrestaurant i Bangkok! Les mer om Issaya her.
Sykkel- og kanaltur i Chinatown
Guidet gåtur i Chinatown
Halvdags utflukt til Grand Palace

 • Avreise fra Oslo Lufthavn kl 13.30 med Thai Airways direkte til Bangkok. Husk at vi flytter klokken fem timer frem. (flymåltid)

 • Kl. 06.20 lokal tid lander vi i Bangkok. Guide og sjåfør står klar på flyplassen for kjøreturen til det flytende markedet i Amphawa. Dette lille tettstedet er svært koselig og de har et utrolig sjarmerende marked. Av byens flytende markedet er Amphawa thaienes egen favoritt. Markedet er spesielt blant de lokale i helgene. Kjøreturen fra flyplassen tar en og en halv time, og vel fremme på hotellet det blir tid til å slappe av etter reisen. I Amphawa skal vi bo på Chuchai Resort, et koselige hotellet i kolonistil. På ettermiddagen møtes vi for en spasertur langs kanalen og dette fascinerende markedet. (flymåltid)

  Kveldsstemning i Amphawa.

  Kveldsstemning i Amphawa.

 • Det flytende markedet i Damnoen Saduak.

  Det flytende markedet i Damnoen Saduak.

  Etter frokost og utsjekk i 8-tiden er dagens første stopp en kokosnøttfarm hvor vi får se hvordan de lager palmesukker, og vi får prøve å lage kokosnøtt-riskake. Etter besøket her blir det en times tur på kanalene med longtailbåt til et annet flytende marked, nemlig populære Damnoen Saduak. Herfra fortsetter vi landeveien til Kanchanaburi og River Kwai Ved halv to-tiden blir det lunsj på en restaurant ved elva Kwai. Ved 15-tiden sjekker vi inn på Royal River Kwai Resort for natten. Middag er for egen regning. (F,L)

  Royal River Kwai Resort - OrkideEkspressen

  Royal River Kwai Resort – standardrom

  Royal River Kwai Resort har hyggelig restaurant ved elvebredden

  Royal River Kwai Resort har hyggelig restaurant ved elvebredden

 •  

  Broen over Kwai.

  Broen over Kwai.

  Frokost på hotellet og utsjekk, bagasjen settes i bussen kl 08.30. Kl 09.00 går vi om bord i en båt som skal ta oss med til Kanchanaburi, mest kjent for Broen over Kwai. På turen ser du vakkert landskap langs elvebredden, og det blir en fin utsikt fra elva til den berømte broen. Ved Kanchanaburi blir det tid til å besøke krigskirkegården og Broen over Kwai, gjort kjent gjennom filmen fra 1957. Etter et kort fotostopp på broen venter togtur med den historiske jernbanen. Utbyggingen av jernbanen ble startet av japanerne under 2. verdenskrig og skulle forbinde Bangkok med Yangoon i Burma. Turen går i meget vakre omgivelser og står i sterk kontrast til jernbanens historie. 16.000 krigsfanger og rundt 100.000 asiatiske slavearbeidere mistet livet under byggingen. Togturen varer i 1,5 time før det blir lunsj på en lokal restaurant.

  Den historiske jernbanen

  Den historiske jernbanen.

  Etter lunsj venter et besøk til Hellfire Pass. Terrenget i grenseområdet mot Myanmar bød på utfordringer for konstruksjonen av jernbanen, og ved enkelte steder måtte man sprenge seg gjennom fjell og stein. Den største passasjen som ble ryddet er Hellfire Pass. I dag står den menneskelagde passasjen igjen som et monument for jernbanen, og i lag med stedets museum får man et sterkt innblikk i hvilke forhold som rådet for de som bygde jernbanen.

  Hellfire Pass

  Hellfire Pass.

  Etter besøket her går turen til Floathouse Hotel. Litt tid til avslapping før middag om kvelden. De som melder seg på tidlig er sikret plass på Float House. Blir det fullt benyttes nabohotellet River Kwai Resotel Resort disse to nettene. (F,L)

   

 • Det blir godt med en fridag etter alle inntrykkene. Ingen aktiviteter er inkludert i dag. Du kan slappe av på dette fredelige stedet ved elva. Ønsker du litt opplevelser er det mulig å ri på elefant, svømme i elva eller besøke en lokal landsby. (F)

  Float House River Kwai - OrkideEkspressen

  The Float House River Kwai.

  Float House River Kwai - OrkideEkspressen

  The Float House River Kwai.

 • Frokost og utsjekking kl 09.00. I dag går turen til Ayutthaya, den tidligere hovedstaden i Thailand. Lunsj serveres på en restaurant underveis, og man beregner å være fremme ved 14-tiden. Det blir to netter i Ayutthaya. Kl 17:30 møtes vi for å oppleve solnedgangen ved tempelet Wat Chaiwattanaram etterfulgt av en kveldstur i byen. Middag på egen hånd. (F,L)

  Wat Chaiwatthanaram

  Wat Chaiwatthanaram, Ayutthaya. 

 • Frokost på hotellet. Kl 09:00 skal Ayutthayas historiske senter utforskes fra sykkelsetet. Byen ble grunnlagt på 1300-tallet og var Thailands andre hovedstad etter Sukothai. Hovedstaden var en de viktigste handelssentrene i Asia, og gikk for å være en av de vakreste og storslåtte byene i verden, med sine gullbelagte palasser og handelsbåter fra fjern og nær. Alt dette endret seg imidlertid da burmeserne invaderte landet og brente byen til grunne i 1767. Byen hadde på det tidspunktet rukket å bli verdens største med over én million innbyggere.

  I løpet av sykkelturen, som går i rolig tempo, Vil du se de viktigste attraksjonene som byen kan by på. Det blir lunsj ved 13-tiden, og man regner med å være tilbake på hotellet ved 14.30-tiden. For den som ikke ønsker å sykle er vi behjelpelig med å arrangere alternativ transport mot tillegg. Ettermiddagen fri til egen disposisjon før man kl. 19:00 blir hentet på hotellet. Da venter nemlig et middagscruise ombord en tradisjonell båt som tidligere ble benyttet til å frakte ris på elven. Nå flytende restaurant. I bedagelig tempo kan nyte synet av Ayutthayas opplyste templer samtidig som du inntar et lekkert thaimåltid. (F,L,M)

  Ayutthaya, Thailand - OrkideEkspressen

  Ayutthayas kjente Buddha-hode får man selvsagt anledning til å oppleve. 

  Wat Chaiwatthanaram, Ayutthaya.

  Wat Chaiwatthanaram, en av mange imponerende oldtidsbyggverk i Ayutthaya.

 • Frokost på hotellet og utsjekking. Kl 10.00 forlater vi Ayutthaya og kjører til Hua Hin. Nå venter avslappende dager på lekre Hyatt Regency Hua Hin Resort. (F,L)

  Hyatt Regency Hua Hin

  Hyatt Regency Hua Hin, ditt hjem den neste uken. 

 • Alle dagene fri til å nytes på lekre Hyatt Regency Hua Hin Resort. Frokost er inkludert hver dag. Hotellet er en av våre absolutte bestselgere. Hotellets hage er virkelig en oase, med basseng, plener og restauranter, og naturligvis rett ved stranden. Er du glad i spa, anbefaler vi hotellets Barai Spa. Rett utenfor ligger helgemarkedet Cicada med salgsboder og spisesteder. Til sentrum av byen er det kun noen minutter med tuk-tuk. Her er finner du butikker og restauranter, og et livlig nattmarked som holder åpent alle ukedager. Det er ikke guide under oppholdet her. (F)

  Hyatt Regency Hua Hin

  Rommene på Hyatt Regency er flotte og moderne. 

 • I dag går turen fra Hua Hin til Bangkok. Den siste natta på turen blir i storbyen med mulighet for å gjøre de siste innkjøp. Overnatting på Rembrandt Hotel som ligger sentralt til på Sukhumvit. Fra hotellet er det 10 minutter å gå til skytrain. Kvelden kan tilbringes på noen av byens store shoppingsentre,eller om du ønsker mer lokal shopping-opplevelse kan vi anbefale Chatuchak, det enorme weekendmarkedet som holder til litt i utkanten av bykjernen. Det er hit thaiene selv reiser for å handle. (F)

  Tuk-tuk i Bangkok.

  En tuk-tuk haster forbi, Bangkok.

 • Dagen fri frem til kl 20.00 da bussen kjører til flyplassen. Rommet beholdes til avreise om kvelden.  Flyavgang rett etter midnatt. (F)

 • Ankomst Oslo Lufthavn kl  06.50 lokal tid. (flymåltider)

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev