Opplev Myanmar og Vietnam på samme reise! Yangon og noen dager ved strand, Hanoi og Mai Chau i fjellene og båttur i Halongbukta. Varierte naturopplevelser.

Få land er vel mer spennende og eksotisk enn Burma akkurat nå. Vi tilbringer en drøy uke her og blir godt kjent med levesett og kultur. Samtidig unner vi oss noen dager på en skjønn strand før reisen fortsetter til Vietnam. Her opplever vi hovedstaden Hanoi, vi kjører tog til fjellandsbyen Mai Chau med sine spennende minoriteter. Her skal vi både på sykkeltur og vandretur og vi lærer landsbyboerne å kjenne.  Vi cruiser i Halong Bay og nyter god mat og fantastisk natur til sjøs.

Prisen inkluderer:
Flyreise med Thai Airways Oslo – Yangon og Hanoi – Oslo
Flyreise med Vietnam Airlines Yangon – Hanoi
3 netter på Kandawgyi Palace Hotel, deluxrom, Yangon med frokost
4 netter på Myanmar Treasure Resort, delux sea view 1st row, Ngwe Saung med frokost
4 netter på Boss Legend Hotel, Hanoi, delux city view room med frokost
1 natt på Ecolodge Mai Chau i deluxe/junior deluxe rom med frokost
1 natt på Halong Phoenix Cruiser i Halong Bay
1 dagrom på Cosiana Hotel Hanoi i forbindelse med togreisen
3 middager, 5 lunsjer, 1 brunsj
Entreer
Båttur
Sykkeltur, vandreturer
Transfers
Engelsktalende lokalguider

Ikke inkludert:
Visum
Tips

 • Avreise med Thai Airways kl. 13.30 fra Oslo mot Bangkok der vi lander kl. 06.20 lokal tid neste morgen. Flybytte. Flymåltider.

 •  

  Yangon.

  Vi letter igjen med Thai Airways fraBangkok kl. 08.00 og setter kursen mot Yangon der vi lander kl. 08.45. Etter immigrasjon og visumsjekk finner vi bagasjen og vår lokale guide i ankomsthallen. Turen går så til nydelige Kandawgyi Palace Hotel som har flott utsikt mot innsjøen. Det blir en rolig ettermiddag, kanskje ved bassenget? Velkomstmiddag på kvelden. (Flymåltider, M)

  Deluxe Room, Kandawgyi Palace Hotel. 

  Svømmebassenget ligger idyllisk til ved breddene til innsjøen i Yangon. 

 •  

  Schwedagon-pagoden.

  Vi tar en historisk rusletur i byen med østlige Downtown og Secretariatet som det kalles, hvor tidligere general Aung San ble drept. Området dekker det historiske, kommersielle og administrative senteret så vel som et godt bevart bostedsområde. Vi nevner også den legendariske Irrawaddy Flotilla Company, the Armenian Church og Gandhi Hall. Deretter unner vi oss litt tid på det kjempestore Bogyoke-markedet med sine over 2000 boder. Lunsj blir servert på en lokal restaurant før det er tid for avslapping. I kveldingen tar vi turen til Myanmars største pilgrimsmål, den fantastiske Schwedagon pagoden. Den er et syn i solnedgang med sine 11 tonn med rent gull og 4.350 diamanter. (F,L)

  Schwedagon.

 • Etter en god frokost kjører vi buss til Ngwe Saung Beach. Lunsj underveis og vi ankommer hotellet utpå ettermiddagen. Vi må nok regne rundt 5 timer med stopp. Her sjekker vi inn på deilige Myanmar Tresure Resort i  rom med sjøutsikt mot Bengalbukten. Her har man alle muligheter til å få senket skuldrene og bare slappe av. Litt trim kan man enkelt gjøre med en svømmetur i bassenget eller havet, om du ikke skulle ha lyst til å rusle milevis langs stranden her. (F,L)

  Myanmar Treasure Resort – deluxe bungalow.

  Lekkert basseng på Myanmar Treasure Resort.

 • 3 hele dager til å slappe av og nyte denne fremmede verden ved Bengalbukta. Nyte god mat, service og atmosfære, for ikke å glemme solnedgangen. (F)

  Nwge Saung Beach. 

  Tvilling-pagodene er et kjent landmerke på Ngwe Saung-stranden.

 •  

  Botataung-pagoden, Yangon.

  Vi spiser en tidlig frokost før vi kjører tilbake til Yangon hvor vi skal bo på Kandawgyi Palace Hotel som vi alt kjenner. På ettermiddagen tar vi ferden over til Dala, en liten landsby totalt forskjellig fra storbyen, enda så nære den ligger. Her får vi et kjapt innblikk i dagliglivet i en burmesisk landsby. Bambushus, fiskemarked, tehus og støvete veier mellom grønne oaser. Kyr og geiter som rusler rundt i absolutt full frihet. Benytt gjerne en trishaw, sykkeldrosje i området.

  Vi returnerer til Yangon og ser Buddhas hår i Botataung Pagoda. Deretter besøker vi 100 år gamle og erverdige Strand Hotel hvor vi får en tradisjonell afternoon tea. (F)

  Strand Hotel.

  Strand Hotel.

 • Frokost og formiddagen fri. Hotellet har nydelig bassengområde, og det ligger nær innsjøen hvor det er fint å spasere. Det er tid til å kjøpe seg lunsj før avreise kl. 14.00 (utsjekk kl 12). På vei til flyplassen blir det fotostopp og vi passerer vi The Lady’s hus, Aung Saan Suu Kyi. Vi tar farvel med lokalguiden og sjekker inn for neste flyvning kl. 19.10 mot Hanoi der vi lander kl. 21.30. Her blir vi tatt imot av en ny lokalguide som blir med oss videre. Vi sjekker inn på gode Boss Legend Hotel, hvor vi skal bo i deluxe city view rom. Hotellet ligger rett ved gamlebyen.  (F, flymåltid)

  Typiske gatebilde i Hanoi, Vietnam.

 •  

  One Pillar Pagoda, Hanoi.

  En god frokost før vi tar Hanoi i nærmere øyesyn. Nydelige temple of Litterature besøkes og Ho Chi Mihns Mausoleum ser vi fra utsiden. One pillar Pagoda er også et spennende bekjentskap. Vi spiser lunsj i dag på en restaurant som drives av tidligere gatebarn. Her får de opplæring i serviceyrket og vi nyter den gode maten de lager her på Koto. På ettermiddagen tar vi en rickshawtur i gamlebyen, hvor hver gate kan være stolt over sin egen spesielle profesjon. Vi opplever også det tradisjonsrike vanndukketeater. (F,L)

  Ho Chi Minh Mausoleum, Hanoi.

 •  

  Mai Chau.

  Vi kjører gjennom frodig og spennende kulturlandskap gjennom landsbyer huset av minoritetene Dzao, Muong og Thai. Vi spiser lunsj ved ankomst Ecolodge. Deretter tar vi en sykkeltur gjennom de nærliggende landsbyene, ca 2 timer. Slik blir vi bedre kjent med lokalt folkeliv og kultur. På kvelden nyter vi en god middag og blir med på en tradisjonell danseforestilling. De som ønsker får smake på det lokale risbrennevinet, Ruou Can (F,L,M)

  Mai Chau.

 • Etter en god frokost har vi tid til å bli bedre kjent med landsbyene NaThia, Nhot og Pom Coon og over alt hilses det med et hyggelig smil. Vi går en tur på drøye 3 timer sammen med guiden vår, i rolig landskap blant rismarker og høye fjell i horisonten. Vi spiser lunsj på hotellet før vi kjører tilbake til Hanoi der vi overnatter på Boss Legend Hotel igjen. (F,L)

  Hoan Kiem-innsjøen, Hanoi.

 • Vi ankommer tidlig Hanoi stasjon og vi får et dagrom på Cosiana Hotel hvor vi får tatt en god dusj og spiser frokost før vi kjører videre mot Halong Bay. Her går vi om bord i Halong Phoenix Cruiser og kan nyte sjølivet om bord på en klassisk junk. I denne bukten popper det opp tusenvis av kalksteinsøyer og det er et nydelig skue fra dekk. Vi besøker Sung Sot-grotten som skal være den vakreste i hele bukten. På Titov Island kan vi svømme litt eller slappe av i sanden. Vi håper på finvær og en nydelig solnedgang. (F,L,M)

  I Halong Bay venter et cruise i spektakulære omgivelser.

 • Vi anbefaler en tidlig morgen og kanskje en kaffe fra dekk for å se solen stå opp. Livet kan nytes og utsikten er ikke noe å si på!  Brunsj (mellomting mellom frokost og lunsj) blir servert før vi går i land. Vel i land kjører vi tilbake til Hanoi og Boss Legend Hotel (Brunsj)

  Halong Phoenix Cruiser.

  Halong Phoenix Cruiser.

 • Hele dagen står til egen fri benyttelse, men vi samles på ettermiddagen for transfer til flyplassen. Vi letter med Thai Airways kl. 20.25 og flyr mot Bangkok hvor vi lander kl. 22.15. (F,L, M, flymåltider)

 • Vi flyr fra Bangkok rett over midnatt, kl. 00.20 for siste etappe til Oslo hvor vi lander kl. 06.50. (Flymåltider).

   

   

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev