Vår kjære Chong, som snakker svensk, følger som reiseleder på denne innholdsrike turen der vi får en flott og spennende reise i Nord-Thailand og Laos. En liten tur innom Myanmar blir det også. Ikke minst skal vi cruise på den mektige Mekong  fra Chiang Rai i Thailand til Luang Prabang i Laos Underveis overnatter vi i en jungel lodge helt på elvebredden. Vakre Luang Prabang forfører oss med sine mange munker, templer og vakre natur. God mat og herlige hoteller nytes over alt.  Avslutningsvis tilbringer vi noen late dager på en skjønn resort ved stranden i Hua Hin i Thailand.

Denne reisen har også avgang 12. februar. Les mer her!

Inkluderer:
Flyreisen Oslo-Bangkok-Chiang Rai med Thai Airways
Flyreisen Luang Prabang-Bangkok med Bangkok Air
Flyreisen Bangkok-Oslo med Thai Airways
Flyskatter, med forbehold om prisendring
2 netter på Imperial Hotel Chiang Rai med frokost
1 natt på Luang Say Lodges med frokost
4 netter på Avani + Hotel Luang Prabang med frokost
4 netter på Sheraton Hua Hin Resort and Spa m frokost
2 dagers cruise på Mekongelven
Utflukter og entreer som nevnt i programmet
Skandinavisktalende reiseleder fra Chiang Rai

Ikke inkludert:
Visum Laos
Reiseleder på badeferien i Thailand

 

 • Vi flyr fra Oslo Lufthavn kl. 13.30 med Thai Airways. (flymåltider)

 • Vi lander i Bangkok kl. 06.20 og bytter fly. Kl. 08.45 tar vi av for siste etappe til Chiang Rai i Nord-Thailand. Chong ønsker oss velkommen når vi lander kl. 10.15 og tar oss med til hotellet for en velfortjent hvil. Vi bor på Imperial River House and spa. Denne første kvelden samles vi til middag på en nydelig restaurant ved Kok-elva. (flymåltider, M)

   

 • Vi tar en sightseeingtur i området og skal også besøke den lille burmesiske landsbyen Tha Khie Lek hvor vi også inntar lunsj. (F,L)

 • Vi går om bord i båten til Luang Say Cruises i Houei Say og vi befinner oss på den mektige Mekong. Båten er tradisjonell og enkel., men med alt hva vi har behov for. Det blir stopp underveis for å besøke en landsby ved elvebredden og vi får servert en buffetlunsj om bord. Kaffe, te og vann er inkludert hele dagen. Før solnedgang ankommer vi Luang Say Lodge for overnatting, og middag inntas på terrassen med utsyn over elva. Merk at det ikke er aircondition her, men vifter på soverommene. (F,L,M)

  Luang Say Boat, Pak Ou 3 travelling on the Mekong River between Luang Prabang to Huay Xai or from Huay Xai to Luang Prabang, Laos

 • En enkel frokost inntas før vi går om bord og båten fører oss til Ban Baw der vi ser hvordan man lager  ris-sprit. Muligheter for en smakesprøve… Neste stopp blir ved munningen av Nam Ou-elva der vi finner Pak Ou-grottene med sine tusener av buddhafigurer. Senere ankommer vi vakre Luang Prabang og sjekker inn på herlige Avani + Hotel . Noe senere samles vi til middag på en lokal restaurant.  (F,L, M)

 • I dag ser vi Wat Xieng Thong. Templer, buddisme og kultur er en tett vev her i Laos. Dette er av de viktigste templene i hele landet. Videre ser vi tidligere kongepalasset, nå nasjonalmuseum. Vi besøker Vat Mai og klatrer opp Phou Si Hill. Ettermiddagen står til egen rådighet, og vi bor rett ved nattmarkedet. (F)

  Templet Xieng Thong, Luang Prabang.

   

 • Vi står opp før daggry og deltar i det daglige ritualet av safran-kledde munker, der de vandrer med sine sorte almisseboller. Et rørende skue. Frokost inntas i etterkant av denne opplevelsen. Videre reiser vi til Kuangsi-fossene og her går det an å ta en dukkert i det klare vannet. Her lærer vi også om bjørneprosjektet i området og vi nyter synet av en fantastisk natur. Vi besøker landsbyen Khmu med minoriteten Ban Thapaene.  Lunsj inntas før vi kjører til Ock Pop Tok, der man jobber med tradisjonell veving og vi ser silkevev. På kvelden serveres barbeque-middag på en lokal restaurant. (F,L,M)

 • Etter en rolig morgen reiser vi ut til rismarkene og besøker et Lao-hus bygget etter gammel modell. Her skal vi lære masse om hva bambus kan benyttes til. Her vil du få muligheten til å lære matteveving, og ta med hjem din egen som en ekte souvernir! Du får lære oppskriften på bambusskudd-suppe før vi spiser en god lunsj som avslutning på en morsom og lærerik formiddag. Ettermiddagen til fri benyttelse. (F,L)

 • Kl. 12.20 letter vi med Bangkok Airways med kurs for Bangkok hvor vi lander kl. 14.20. Her tar vi farvel med Chong. Bussen står klar til å frakte oss til Hua Hin og gode Sheraton Hotel hvor vi kan slappe av og fordøye inntrykkene. Sheraton Hua Hin Resort & Spa er et flott hotellanlegg midt mellom Cha Am og Hua Hin.Dette er stedet for deg som legger stor vekt på hotellet når du er på ferie. Sheraton Hua Hin har alle moderne fasiliteter også trådløs tilgang til internett og flatskjerm på alle rom. Anlegget har 240 rom og to bygninger er røykfrie. Bassenget slynger seg gjennom hele anlegget og er hele 200 meter langt, så her er det mulighet for de lange svømmeturene.  Ellers finner du butikk, minibank, trimrom med personlig trener, barneklubb, stellerom, barnevakt og seks serveringssteder med alt fra tapas, asiatisk mat og ferske bakervarer. I området ligger det også flere golfbaner. (F, flymåltid)

  Sheraton Hua Hin Resort

 • Hotellet ligger rett på stranda, men vannstanden i Hua Hin varierer noe, ikke bare med høyvann og lavvann, men også gjennom året. Generelt har vinterhalvåret høyere vannstand slik at stranda krymper mens det motsatte gjelder for sommerhalvåret hvor stranden er større. Hotellet ligger 12 km fra Hua Hin sentrum. Frokost er inkludert hver dag og siste kvelden den 23. november samles vi til en hyggelig avskjedsmiddag.

  Hua Hin var tidligere en fiskerlandsby, men det er lenge siden. Kongefamilien bygget sin sommerresidens utenfor Hua Hin i 1926, og da ble det raskt et populært feriested. Nå er det en moderne by og har alt man ønsker seg. Det er kombinasjonen av turistfasiliteter og thailandsk dagligliv som gjør Hua Hin til et populært feriested. Nattmarkedet er livlig med shopping og gode restauranter. Er du tidlig oppe og vil oppleve et ekte marked er Chatchai rett ved nattmarkedet artig å få med seg. Bor du på et av de flotte hotellene rett sør for byen har du det hyggelige weekendmarkedet rett i nærheten.
  (F, en middag).

  Kjempestort basseng på Sheraton Hua Hin, rett ved stranden

   

 • Etter en rolig dag med vanlig utsjekking kl. 12, blir vi hentet kl. 18.00 for siste etappe til Bangkok Airport. Her sjekker vi inn for vår flyvning til Oslo, avgang fra Bangkok rett etter midnatt. (F) Hotellet har rom for oppbevaring av bagasje og man kan få stelle seg før avreisen.

   

 • Vi letter med Thai Airways kl. 00:20 og setter kurs mot Oslo Lufthavn der vi lander kl. 06.50. (flymåltider).

   

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev