OBS! Siste frist for bestilling er 20 oktober.

Dette er en storslagen reise til selve hjertet og sjelen av Kambodsja. Templene i Angkor sies å være kilden og inspirasjonen til den nasjonal-følelsen dette prøvede folkeslaget innehar. Nøden er stor i Kambodsja, men du møter sjelden en slik varme som hos folket her. Landet er i en spennende utvikling og her møter vi et varmt og inkluderende folkeferd. Historien og naturen er helt uforglemmelig. Vi besøker gudekongenes gamle hovedstad Angkor Thom, som i så mange år lå gjemt i jungelen. Vi ser Angkor Wat, verdens største religiøse monument. Vi besøker Bayons smilende buddhaer. Den som tror at templer er kjedelige, vil her få et nytt syn! På Tonle Sap, sørøstasias største innsjø, besøker vi landsbyen hvor både kirken, skolen og butikken flyter fritt. Men aller først besøker vi hovedstaden Phnom Penh hvor vi blant annet besøker Killing Fields. Innimellom all kultur og spennende opplevelser, skal vi slappe av rett på stranden ved Sihanoukville.

Gruppeleder fra OrkideEkspressen er med hele veien. Denne turen går også med avgang 2. februar, men da uten gruppeleder fra OrkideEkspressen.

Inkludert i prisen:
Flyreisen Oslo – Phnom Penh med Thai Airways
Flyreisen Siem Reap-Sihanoukville
Flyskatter
3 netter på The Double Leaf Boutique Hotel, Phnom Penh
4 netter på Siddharta Boutique Hotel, Siem Reap
4 netter på Naia Beach Resort, Sihanoukville
Flymåltider, 11 frokoster, 2 lunsjer, 4 middager
Båttur, entreer, utflukter og omvisning som nevnt
Engelsktalende lokalguide

Ikke inkludert:
Visum
Tips

Valgfri utflukt bestilles sammen med reisen;
Vespa Dark Foodie Tour i Siem Reap, en flott tur på scooter, hvor du sitter på som passasjer. Turen går utenfor de vanlige turistveiene i Siem Reap. Mange stopp underveis på lokale matmarkeder og annet hvor du får smake lokale delikatesser. Kr 945,- per person.

Bestilles sammen med reisen:
Tillegg tidlig innsjekking i Phnom Penh: Kr 275,- p.p.
Sen utsjekking siste dag i Phnom Penh: Kr 150,- p.p

 • Avreise fra Oslo Lufthavn kl. 13.30 med Thai Airways til Bangkok. (flymåltider)

   

 •  

  Phnom Penh. 

  Kl. 06.20 lokal tid lander vi i Bangkok og bytter fly. Kl. 07.40 letter vi for den korte etappen til Phnom Penh. Her venter vår lokalguide og etter immigrasjon og passkontroll kjører vi til Double Leaf Boutique Hotel hvor den som ønsker får tidlig innsjekking. Vi bor i superior rom her. Vi spiser middag på en lokal restaurant og blir bedre kjent. (flymåltider, M)

  Double Leaf Boutique Hotel.

  Double Leaf Boutique Hotel.

   

 • Vi skal i dag oppleve Killing Fields og Tuol Sleng, fra en av de mørkeste historiske epoker i landets historie.  Etter lunsj besøker vi det kongelige palass og nasjonal-museet, mens Wat Phom tempelet setter et punktum for dagens begivenheter. (F,L)

  Tuol Sleng-fengselet.

 • Vi kjører nordover i dag mot Siem Reap. Underveis stopper vi i byen Skoun, hvor du kan prøvesmake en av Kambodsjas merkelige  kulinariske høydepunkter, fritterte edderkopper… Vi kjører gjennom spennende landskap og landsbyer og kommer frem på ettermiddagen til Siem Reap. Her sjekker vi inn på hyggelige Siddharta Boutique Hotel, i delux rom (F,L,M)

  Siddharta Boutique Hotel.

  Siddharta Boutique Hotel.

 •  

  Angkor Thom.

  Angkor Thom, South Gate og nydelige Bayon tempel med sine 54 tårn og 200 smilende fjes, besøkes. Vi ser også Elephants Terrace og Terrace of the Leper King. (F)

  Bayon er et av Angkors mest populære templer.

   

 •  

  Tonle Sap er for mange et like stort høydepunkt som templene i Angkor.

  Vi kjører på enkle veier til den store innsjøen Tonle Sap. Underveis ser vi spennende lokale landsbyer, men turen ut på sjøen er uslåelig. Her ser vi flytende landsbyer som huser både kirke og skole. På turen tilbake besøker vi Senteurs D’Angkor hvor lokale arbeidere lager både krydder og kremer. Vi besøker også Les Artisans D’Angkor der de lokale skoleres innen forskjellig håndverk. Muligheter for handel av ypperste kvalitet.

  Denne kvelden kan du være med på en helt spesiell kulinarisk opplevelse på Vespa-tur, se siste side. (F)

  Tonle Sap.

   

 •  

  Angkor Wat, verdens største religiøse monument.

  Det mest kjente av alle, Angkor Wat besøkes i dag.  Vi lærer nok litt om både arkitekturen og det mektige Khmer-riket. På ettermiddagen skal vi besøke et lokalt marked og senere på kvelden inntar vi middag på en restaurant hvor vi  også skal overvære den vakre apsara-dansen. (F,M)

  Angkor Wat.

 • Vi forlater Siem Reap og flyr ned til kysten og Sihanoukville. Her vil vi få våre delux balcony sea view rom, på Naia Beach Resort, og et avslappende opphold står for døren. Nå kan inntrykkene synke og det er bare å nyte stranden og havet.

  Naia Beach Resort. 

  Naia Beach Resort. 

 •  

  Naia Beach Resort.

  Vi bor rett på den beste stranden, Otres II Beach. Det er bare å nyte det krystallblå havet, eller bassenget. Det er muligheter for massasje og hesteridning. Resepsjonen er behjelpelig med å bestille time.  Båtturer og snorkling er også populære aktiviteter.  En cocktail i solnedgangen, enten fra stranda eller balkongen, kan bli det uforglemmelige øyeblikket. (F)

 • Kl. 10.00 setter vi oss i bussen for ferden tilbake til Phnom Penh. Vi kjører gjennom ukjent og spennende landskap. Vel fremme skal vi oppleve byen fra sykkelsetet.  Vi bor på velkjente Double Leaf Hotel i superior rom. På kvelden spiser vi avskjedsmiddag på gode Malis Restaurant. (F,M)

  Phnom Penh.

 • Det er vår siste dag i Kambodsja, og den benyttes til hva du selv måtte ønske. Kanskje du vil kikke mer på det lokale markedet, eller på et shoppingsenter? Ellers kan det være godt å bare slappe av før en lang flyreise hjemover. Du kan bestille sen utsjekking sammen med reisen. På tidlig kveld kjører vi ut til flyplassen for vår flyvning kl. 20.55 til Bangkok hvor vi skal bytte fly (F)

 • Kl. 00.20 letter vi med kurs for Oslo Lufthavn hvor vi lander kl. 06.50.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev