Sommertid er Bali tid! Det er midt i vår egen sommer at været er på sitt aller beste på skjønne, eksotiske Bali. Øya Bali omtales gjerne som Østens perle. Et paradis med vulkanske fjell, innsjøer og elver, risterrasser og palmelunder. Turismen er utbredt, spesielt på den sørlige delen av øya. På Bali finner du nydelige strender, midt i blinken for det som søker sol og bad. Etter et par dager finner du fort roen her. Balineserne dyrker en spesiell variant av hinduisme, her tilbes hinduguder, men også forfedre, ånder og demoner. Religionen og mytene griper inn i de innfødtes liv fra vugge til grav. Etter bare noen få dager på Bali har du sikkert sett både tempelprosesjoner og andre fargerike opptog.

På denne turen vil du oppleve strandlivet i tillegg til en rundreise på øya med mange opplevelser både når det gjelder kultur og natur.

Inkluderer:
Flyreise Oslo—Bali t/r
2 netter på Griya Santrian i garden wing rom
3 netter på Ubud Wana i Ubud i deluxe rom
2 netter på  Puri Lumbung Cottage i standard cottage
6 netter på Griya Santrian i garden wing rom
Frokost alle dager
4 middager
6 lunsjer
Engelsktalende lokalguide
Entreer og utflukter i henhold til programmet

 • Flyreise med Thai Airways fra Oslo Lufthavn kl 14.15 i retning Bangkok.

 • Kl 06.15 lander vi i Bangkok og det blir flybytte før videre reise kl 09.35 til Bali med ankomst kl 14.55. Her står vår lokale, balinesiske guide klar og tar oss med til hotellet, Griya Santrian på Sanur Beach. Vi byr på velkomstmiddag første kvelden. (flymåltider, M)

  Griya Santrian ligger rett ved Sanur Beach.

  Griya Santrian har fine rom vendt mot hagen.

 • Hele dagen er fri til avslapping eller utforsking av nærmiljøet. (F)

  Sanur Beach.

 • Dagen starter med en liten kjøretur før dagens aktiviteter med sykkeltur rett ved det flotte Kehen tempelet i Bangli provinsen. Sykkelturen går på smale veier gjennom lokale landsbyer og nydelige rismarker. Hist og her ser vi frukttrær, ville krydderplanter og urter. En varm velkomst venter hos en lokal familie, hvor vi blir budt lokal kaffe, te og kaker. Lunsj blir på en restaurant etter sykkelturen, sykkelturen passer for alle aldre. I kveld sjekker vi inn på Ubud Wana Hotel for de neste tre nettene. (F,L)

  Lokalt matmarked. 

 • Det blir en bråstart på dagen når vi opplever Barong og Kris Dance Show. En dans som beskriver kampen mellom det gode og det onde. Deretter går turen til Celuk som er senteret for sølvsmeder, og videre til Mas hvor vi ser treskjæring. Etterpå besøker vi den hellige kilden Tirta Empul hvor det er badebassenger som sies å ha sterkt helende krefter. Turen går opp i høyden hvor man får fin utsikt og lunsj. På vei tilbake passerer vi Tegallalang med nydelige rismarker og kokostrær. Til slutt ser vi nærmere på Ubuds kunstgallerier og vi besøker Tohpati som er kjent for batikk. (F,L)

  Vakre risterasser i morgenlys, Ubud, Bali, Indonesia.

 • Nyt formiddagen på egen hånd før vi samles til en utflukt i Ubud. Vi stopper ved Monkey Forest og fortsetter til markedet hvor du kan teste hvor god du er til å prute. Vi ser også Puri Saren Agung fra 1800-tallet, dette var den tidligere kongefamiliens residens. Sen lunsj før turen går tilbake til hotellet. (F,L)

  Monkey in forest park in Ubud – Bali Indonesia

  Du kan finne mye fint på markedet i Ubud

 • I dag kjører vi mot Balis mest fruktbare landskap ved Jatiluwih, her ser vi regnskog og vakre risterrasser. Det blir en kort fottur til Besi Kalung-tempelet hvor dagens lunsj blir servert. Vi sjekker inn på Puri Lumpung Cottage Hotel og samles til middag. (F,L,M)

   

 • Vi ankommer basecamp og kjører Finn Komodo nedover til innsjøen hvor vi ser et tempel ved bredden av sjøen. Vi går ombord i trekanoer og padler en liten tur.  Kanoene tar fire personer og man padler selv. Det er mulig å stå over kanoturen hvis man ikke liker seg på vannet. Så rusler vi på smale stier og ser mandarin- og kaffeplantasjer. Kaffekulturen skal vi lære mer om. Det blir en god lunsj før vi kjører tilbake til hotellet. Utpå kvelden samles vi til middag. (F,L,M)

 • Etter en god frokost kjører vi til kysten og Sanur stranden for avslapping på Griyan Santrian Resort Bali de påfølgende seks nettene. (F)

  På Griya Santrian er det mulig å innta en stemningsfull middag. 

 • Mange turister lærer Balis kultur å kjenne, mens få av dem spiser fra det ekte balinesiske kjøkken. Bli med på en liten konkurranse og lær hemmelighetene i dette kjøkkenet. Senere på dagen  kjører vi tur ut til Uluwat tempelet fra 11100-tallet, der vi ser solen gå ned på den sørvestre tuppen av Bali. Her får vi også oppleve den lokale Kecak-apedansen. (F,L)

  Danser på Bali. 

   

 • Spaserturer langs Sanur Beach er veldig koselig. Beliggenheten er ideell, rett ved stranden. Så er det bare å ta for seg av de mange mulighetene, eller simpelthen bare finne seg ei solseng og nyte det gode liv. (F)

 • Hele dagen fri til vi møtes til en avskjedsmiddag på en av de gode, lokale restaurantene. (F,M)

 • Da er det tid for hjemreise og vanlig tid for utsjekking fra hotellet er kl 12.00. Til avtalt tid kjører vi ut til flyplassen for flyvning med Thai Airways fra Den Pasar, Bali kl 17.40. Vi lander i Bangkok kl 20.50 og bytter fly for videre reise rett etter midnatt. (F, flymåltid)

 • Thai Airways flyr fra Bangkok kl 00.55 og vi lander på Oslo Lufthavn kl 07.25 lokal tid. (flymåltider)

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev