Hua Hin

Les om vår thailandske helårsfavoritt!

Etter å ha sendt nordmenn til Thailand i over 30 år er både Hua Hin og nabobyen Cha Am fremdeles en av OrkideEkspressens aller kjæreste favoritter. Den avslappende badebyen ved Thailands gulf har noe for enhver: fra den førstegangsreisende og barnefamilien, til langtidsferierende. Her har vi samlet noen av de største årsakene til at vi er så glade i denne destinasjonen.

 

-> Se våre tilbud til Hua Hin her, eller skroll deg til nederst på denne siden.

Strender:
Som postkortmotiv er nok strendene i Phuket og Krabi mer fotogene, men Hua Hin-stranden er til gjengjeld uslåelig på lengden. Fra toppen av landemerket Kao Takiab sør for byen, strekker den vide stranden seg så langt øyet kan se. Her kan du nyte avslappende dager i solen og pleie brunfargen, spaser hånd i hånd med din kjære, nyte rimelig thaimassasje, lunsje på en av strandrestaurantene, eller ta en forfriskende dukkert i havet. Blir du rastløs er byens butikker og andre severdigheter aldri langt unna.

-> Vintertilbud til Hua Hin på 4-stjernershotell.

Stranden i Hua Hin med landemerket Khao Takiab i det fjerne.

Klima:
Høysesongen varer fra november til mars, men Hua Hin egner seg godt som helårsdestinasjon med en gjennomsnittstemperatur på 30 varmegrader året rundt. Hua Hin er en av de tørreste reisemålene i Thailand, og selv i det som er definert som regntid, fra mai til oktober, opplever Hua Hin langt mindre regn enn for eksempel Phuket og Krabi i sør. Om sommeren kan dessuten hotellene friste med betydelige rabatter, noe som er med å gjøre Hua Hin til en favoritt om sommeren som om vinteren.

Lokalt særpreg:
Selv om Hua Hin tiltrekker seg turister fra hele verden, har stedet beholdt sitt lokale særpreg. Det opplever du ikke minst ved ukeslutt. Hua Hin er nemlig en favoritt når beboere fra Bangkok bytter ut sitt hektisk storbyliv for rekreasjon. Atmosfæren i Hua Hin er i det hele tatt mer genuin enn på andre thailandske badesteder. For deg som søker et enda roligere sted, kan vi anbefale lille Cha Am, ca. 30 minutter nord for Hua Hin. Her ligger forholdene til rette for deg som ønsker en rimeligere ferie eller et langtidsopphold.

-> Les om våre langtidsferiepakker til Cha Am her.

To munker spaserer langs stranden.

Markeder
Byens nattmarked er et meget populært sted på kveldstid, både blant tilreisende turister og lokale for sitt rike utvalg av boder og restauranter. I helgene anbefaler vi et besøk til det artige Cicada-markedet, hvor salgsbodene domineres av yngre kunstnere som viser fram sine fingerferdigheter. Mat er en viktig del av den thailandske kulturen og ikke noe annet sted er det synlig enn på markedene. Om noe ser fremmed ut, men samtidig lukter godt, ikke være redd for å prøve de lokale spesialitetene.

Nattmarkedet er åpent fra solen går ned til 23-tiden. 

Som tidligere fiskerlandsby er det selvsagt rikelig med deilig sjømat i Hua Hin.

Hotellutvalget:
Hotellutvalget i Hua Hin er stort, med noe for enhver smak. Blant våre favoritter finner du vår bestselger Hyatt Regency med sitt lekre hage- og bassengområde. Ønsker du et mer sofistikert opphold kan vi anbefale ærverdige Centara Grand Resort & Spa. Hotellet som er holdt i kolonistil ble påbegynt i 1922 og er en av Thailands flotteste hoteller. I Hua Hin finnes også alternativer for deg som ønsker litt mindre hoteller, og blant Hua Hins boutiquehoteller er vi svake for Putahracsa og Let’s Sea. Her kombineres minimalistisk design med den sedvanlige servicen som Thailand er så kjent for. For familier vil vi anbefale Sheraton Resort & Spa, som har gode romløsninger for barnefamilier.

Hyatt Regency er en av våre favoritt-anlegg i Hua Hin.

-> Vintertilbud til Hua Hin på 4-stjernershotell.

-> Opplev sofistikert luksus på Centara Grand i vinter.

-> Kombinasjonsreise for barnefamilie til Bangkok, River Kwai og Hua Hin.

For deg som spiller golf kan også Hua Hin friste med flere internasjonalt anerkjente golfbaner. Her fra Palm Hills. 

Reisen hit:
Hua Hin ligger 200 kilometer unna Bangkok. Den raskeste måten å komme seg til Bangkok er selvsagt å reise med Thai Airways, som i vinterhalvåret flyr daglig fra Oslo til Bangkok. For at du skal få en så komfortabel reise som mulig inkluderer alle våre pakkereiser til Hua Hin privat henting på flyplassen. Utflukter kan bestilles på forhånd eller du kan la vår lokale samarbeidspartner i Hua Hin hjelpe deg. Kombiner gjerne Hua Hin med en utflukt til historiske og naturskjønne River Kwai hvor du kan bo på flåtehotell. En annen populær utflukt fra Hua Hin er å besøke den eksotiske koralløya Koh Talu. For deg som førstegangsreisende kommer du ikke utenom Bangkok.

-> Les om vårt forslag til 3-dagersutflukt til River Kwai her.

-> Les mer om Bangkok og våre utfluktsmuligheter her.

Kort om oss:
OrkideEkspressen er Asia- og langreisespesialisten i over 35 år. Vi var en av de første turoperatørene som startet med salg av reiser til Thailand, og vi kjenner både reisemål og våre hoteller godt. Som et symbol på at vi var tidlig ute med å promotere Hua Hin-regionene ble vår gründer, Edgar Huus Skjønhals, tildelt bynøklene til både Hua Hin og Cha Am i 2015.

Vi har god erfaring med å tilby skreddersydde reiser over hele Thailand. Se vår nettside for mer informasjon eller kontakt oss for et tilbud.

-> Les mer om Thailand her.

Aktuelle tilbud

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev