Kapp Verde øyene ligger i Atlanterhavet vest for Senegal og består av 8 store og 10 mindre øyer. Øyene innbyr til avslappende ferie litt utenfor de aller mest opptråkete turistløypene med god norsk sommertemperatur året rundt, uten de alt for store temperatursvingningene. Kapp Verde er et eldorado for vindsurfere, aller best januar til mars. Dykking er også populært, ikke minst på grunn av at det er flere skipsvrak rundt øyene. Havfiske er også mulig, det er mange som driver med utleie av båter. Den store shoppingen finner du ikke her, men vi anbefaler gjerne å ta et par dager i Lisboa på vei hit så får du enda mer ut av ferien. Øyriket har vært portugisisk koloni, det har vært slavehandel på Kapp Verde, senere ble saltutvinning en viktig inntektskilde. Hvalbåter stoppet og provianterte på øyene på 1800 tallet, engelskmennene opprettet et lager av kull på øya Sao Vicente, og de satte sitt preg på øya.

Øyhopping med fjellturer
Ønsker du en litt mer aktiv ferie vil vi anbefale fotturer. Det er ypperlige områder for spennende fotturer på Santo Antãos ville fjell. På øya Fogo kan du bestige majestetiske Pico de Fogo på 2.829 moh. Halvparten av de nærmere 495.000 innbyggerne på Kapp Verde bor på Santiago. Her ligger også hovedstaden Praia. Språket er kreolsk, en blanding av afrikansk og portugisisk, mens det offisielle språket er portugisisk. Som turist klarer du deg godt med engelsk. Hvis du ønsker å reise til en «tropisk» øy, kan vi absolutt anbefale en reise til Kapp Verde.

Kontakter du oss, får du et skreddersydd opplegg tilpasset dine ønsker. TAP Air Portugal har en gunstig flyrute via Lisboa, og flytidene er slik at man kan fly videre samme dag om man foretrekker det.

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev